top of page
Blog: Blog2
Search
  • Writer's pictureconsultantaafaceri

Programul de investitii in abatoare montane


Apelul de program care oferă sprijin pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală și poate oferi unui proiect fonduri de până la 300.000 euro. Firma profesionistă de consultanță, ODAS Global Consulting are aproape 20 de ani de experiență în domeniu și te poate ajuta să accesezi cu succes aceste granturi.


Apelul de proiect „Sprijin pentru investiții în procesarea produselor agricole si sprijin pentru marketingul produselor agricole” oferă sprijin financiar proiectelor care vizează susținerea producătorilor primari, promovarea pe piețele locale a circuitelor scurte de aprovizionare, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, facilitarea diversificării, a înfiinţării şi a dezvoltării de întreprinderi mici, precum şi a creării de noi locuri de muncă. Scopul apelului este, de fapt, sprijinirea întreprinderilor care realizează investiții corporale și necorporale pentru procesarea și marketingul produselor agricole.


Apelul „Sprijin pentru investiții în procesarea produselor agricole si sprijin pentru marketingul produselor agricole” face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală astfel este finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală de către Uniunea Europeană și Guvernul României. Bugetul total alocat acestui apel este de 12.930.334 Euro, pentru dezvoltarea producătorilor primari din zona montană. Valoarea finanțării nerambursabile acordată unui singur proiect poate ajunge până la 300.000 Euro pentru investiții în abatoare de capacitate mică din zona montană.


Finanțarea nerambursabilă se acordă persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale (ÎI), întreprinderilor familiale (ÎF), societăților în nume colectiv (SNC), societăților în comandită simplă (SCS), societăților pe acțiuni (SA), societăților în comandită pe acțiuni (SCA), societăților cu răspundere limitată (SRL) și cooperativelor agricole de procesare a produselor agricole. În cadrul apelului, un solicitant poate depune o singură cerere de finanţare într-o singură sesiune de depunere proiecte.


Prin apelul „Sprijin pentru investiții în procesarea produselor agricole si sprijin pentru marketingul produselor agricole” sunt eligibile înființarea abatoarelor de capacitate mică, a centrelor de sacrificare în zona montană. Pentru abatoarele de capacitate mică sunt eligibile porcinele, ovinele sau caprinele (200 de capete/lună), bovinele (40 de capete/lună) sau orice combinaţie a acestor specii, dar care nu depăşeşte 5 UVM/zi. În centrele de sacrificare sunt eligibile porcinele, ovinele sau caprinele (100 de capete/lună), bovinele (20 de capete/lună) sau orice combinaţie a acestor specii, dar care nu depăşeşte 2,5 UVM/zi.


Proiectele sunt selectate în funcție de potențialul agricol al zonelor, determinat în baza unor studii de specialitate, asocierea în cadrul cooperativelor sau a grupurilor de producători, crearea lanțurilor alimentare integrate, respectiv integrarea sistemelor de colectare, procesare și comercializare și în funcție de realizarea de produse cu înaltă valoare adăugată.

ODAS Global Consulting este firma de consultanță cu o vastă experiență în accesarea fondurilor europene. Cu aproape două decenii pe piața consultanței cu privire la accesarea fondurilor europene, noi am scris nenumărate proiecte câștigătoare, rata noastră de succes fiind de peste 98%.


Suntem firma de consultanță de care ai nevoie pentru a accesa granturile oferite de apelul „Sprijin pentru investiții în procesarea si marketingul produselor agricole”. Pentru servicii de calitate superioară ne puteți găsi în Cluj, pe Strada Teleorman 16, Cluj-Napoca 400573, în București, în cadrul CCIR Business Center, Bulevardul Octavian Goga, Nr. 2 și în Brașov pe Strada Mureșenilor nr. 28, Brașov 500030.

10 views0 comments
bottom of page